A kis húsvéti nyuszi és a húsvéti készülődés

Titi Hajnalka:  A kis húsvéti nyuszi és a húsvéti készülődés

 Volt egyszer egy kedves kis húsvéti nyuszi, aki a tavasz beköszöntével elkezdett készülni a Húsvétra. Ahogy minden évben, idén is nagy feladat várt rá: rengeteg tojást kellett festenie, hogy a gyerekek boldogan kereshessék majd azokat a kertben.

A nyuszi reggelente korán kelt, hogy mielőbb elkezdhesse a munkát. De mielőtt neki látott volna a tojásfestésnek, egy nagy kosár répát szedett a kertjében, majd szépen elosztotta a barátai között, hogy finom , friss, vitamindús reggeli kerüljön az asztalukra. Nagyon büszke volt a korai termésre, ami a mindennapi gondos munka eredménye volt és örömmel osztotta meg a bőséges termést a barátaival. Mire valamennyien felébredtek, már ott várta őket az ajtóban a páratlan, finom reggeli.

A kis húsvéti nyuszi nagyon boldog volt, hiszen idén máris nagyon sok tojást sikerült festenie, de még korántsem ért a végére. És akkor egy nap történt valami váratlan: a húsvéti nyuszi megbetegedett.

Még mindig sok dolga lett volna Húsvét előtt, de az orvos azt tanácsolta neki, hogy pihennie kell. A kis húsvéti nyuszi nagyon elszomorodott, mert nem akart csalódást okozni a gyerekeknek...

-Ne szomorkodj barátom!- mondta neki a szomszéd nyuszi, aki nagyon hálás volt a mindennapi ízletes reggeliért - Te gondoskodtál rólunk reggelente, és most eljött az idő, hogy mi gondoskodjunk rólad.

Azzal a szomszéd nyuszi megkérte a többi nyuszit, hogy segítsenek a kis húsvéti nyuszinak tojást festeni. Az állatok örömmel segítettek. Együtt festették a tojásokat, és közösen rejtették el valamennyit a kicsik kertjében. A gyerekek pedig boldogan játszottak, keresgéltek az ajándékok után, és nagyon örültek a sok- sok színes tojásnak, amit a húsvéti nyuszitól kaptak. Azt azonban nem is sejtették, hogy ez a nagyszerű munka, nem egyedül a húsvéti nyuszinak volt köszönhető, hanem az ő nagyszerű barátainak is. A húsvéti meglepetés, egy igazi csapatmunka eredménye volt.

Húsvétra aztán, a húsvéti nyuszi ismét egészséges lett. Könnyek szöktek a szemébe a boldogságtól, amikor látta, hogy milyen nagy örömet szereztek a gyerekeknek a barátai. Tudta, hogy a barátai nélkül nem sikerült volna időben elkészülni. Így a húsvéti nyuszi, a szomszéd nyuszi és a többiek együtt ünnepelték a Húsvétot, és boldogan gondoltak arra, hogy milyen nagyszerű dolog, örömet szerezni egymásnak. A húsvéti nyuszi finom répával ajándékozta meg őket, ők visszasegítették a tojásfestéssel és a tojásrejtegetéssel, amivel a gyerekeknek boldoggá tették a Húsvét ünnepét.

Hát nem csodálatos jót tenni egymásnak? Bizony, bizony: öröm adni és öröm kapni...

Mese a szomorú méhecskéről és a boldog tulipánról
A kis kunyhó ( verses mese)

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://titihajnalka.eu/