Kis Csepp kalandjai

Shreya Sharma: Kis Csepp kalandjai (saját fordítás)

Kis Csepp a nagy óceánban él Csepp apuval, Csepp anyuval és Csepp hugival. Imád csobbani és feküdni egész nap. Egy nap Kis Csepp és családja felment az óceán felszínére, hogy meglátogassa Havaseső bácsit, Jégeső nénit és az unokatestvéreit: Fagyost és Hópelyhet. Kis Csepp szeret az unokatestvéreivel játszani. 

A Nap melegnek és energikusnak érezte magát. Egyszercsak Kis Csepp elkezdett kiemelkedni az óceánból! Körülnézett, és látta, hogy Csepp anyu, Csepp papa és Csepp hugi is felemelkedett. Még Havaseső bácsi és Jégeső néni, valamint az unokatestvérei is, mind egyre feljebb emelkedtek. 

- Mi folyik itt Csepp papa?- kérdezte Kis Csepp, miközben az egész család tovább emelkedett, egyre feljebb, fel az égbe! 

- Elpárolgunk Kis csepp. Rendeben van ez. Ez mind része a Nagy Vízkörforgásnak.- nyugtatta Csepp papa.

Miután mérföldekre fent voltag az égben, Kis Csepp és családja csatlakoztak több millió másik csepphez, hogy felhőt alkossanak. Aztán elkezdett fújni a hatalmas szél. Több ezer mérföldre fújta ki Kis Cseppet és a felhő többi részét. 

" Látom- e még valaha, a szeretett óceánomat?- gondolkozott Kis Csepp." Kis Csepp hamarosan földet látott maga alatt. Látott házakat és folyókat, farmokat és városokat, autókat és rengeteg fát. Ahogy a felhő közelebb ért a hegyekhez, Havaseső bácsi így szólt:

- Ti valószínűleg itt fogtok leesni, de Jégeső néni és a gyerekek és én egy kicsit északabra megyünk. Találkozunk pár hét múlva! Viszlát!- mondta Havaseső bácsi és az unokatestvérek.

- Viszlát!- mondta Kis Csepp és Csepp hugi.

- Várj egy percet Csepp papa! Havaseső bácsi azt mondta, hogy leesünk? 

- Igen Kis Csepp, de nem fog fájni. Ne feledd! Ez mind része a Nagy Vízkörforgásnak. Mindjárt esővé válunk! Így jutunk vissza az óceánhoz. - válaszolta Csepp papa.

Kis Csepp reszketni kezdett. Csepp hugi is reszketni kezdett. 

- Fázok!- mondta.

- Ha lehülünk, az ég többé már nem tud itt tartani minket és esőként zuhanunk! - mondta Csepp papa.

Aztán megtörtént és lezuhantak az égből. Most eső voltak!

Kis Csepp egy tölgyfa levelére ugrott, a szélére csúszott és még egy kicsit zuhant. Egy fa alatti tócsába esett. Csepp hugi közvetlenül mellé ugrott. 

- Hol van Csepp anyu és Csepp papa, Kis Csepp?- kérdezte Csepp hugi.

- Nem tudom Csepp hugi. Ússzunk el ahhoz a patakhoz és keressük meg őket!- mondta Kis Csepp.

Kézenfogva úsztak a tócsából a patakba. A patak vidáman csobogott lefelé a dombról. Kis Csepp és Csepp hugi mosolygott. Ahogy áthaladtak a domboldalon, mindenféle lényt láttak: szarvast, mókust, hódot. Nem sokkal ezután a kis patak egy folyóhoz csatlakozott. Sok- sok más csepp volt a folyóban, de egyik sem volt Csepp anyu és Csepp apu. Ahogy a folyóban úsztak, házakat és halászó embereket láttak. Még néhány kis csónak is volt. 

Egyszer csak Kis Cseppet és Csepp hugit beszívta egy nyílás, a folyó partján! Egy cső volt, ami egy vízszivattyúhoz vezetett. Körbe- körbe örvénylettek a szivattyúban, amíg szuper nagy sebességgel át nem lökték őket egy másik hosszú csövön.

Kis Csepp és Csepp hugi kifolyt a konyhai csapból és egy koszos edényekkel teli mosogatóba estek.

- Húúúú!- kiáltotta Kis Csepp, miközben fel- alá játszottak a mosogatás mellett. Kis Csepp éppúgy élvezte, mint Csepp hugi. Miután az összes edényt megtisztították, kihúzták a dugót a mosogatóból, és örvény keletkezett. Kis Csepp és Csepp hugi körbe- körbe forogtak! Egyre csak csúsztak lefelé a csöveken. Ez volt a világ leghosszabb csúszdája! Végül kiugrottak vissza a folyóba. Egy kikötő volt itt és sokan horgásztak. 

Néhány nap elteltélvel elsodródtak egy nagyon magas világítótorony mellett, amely egy kikötő bejárata fölött őrködött. Kis Csepp és Csepp hugi visszatért a nagy óceánba! A közelben felcsapott egy hullám. Csepp papa volt! Ott volt Csepp anyu is! Kis Csepp nagyon örült, hogy újra látja a szüleit! Széjjel néztek és ott volt Havaseső bácsi, Jégeső néni és az unokatestvérei is: Fagyos és Hópehely. Újra együtt voltak a nagy óceánban. 

- Attól féltem, hogy soha többé nem látlak- mondta Kis Csepp, Csepp papának.

- Ó Kis Csepp, nincs mitől félj! - nyugtatta Csepp papa- Ez csak egy része, a Nagy Vízkörforgásnak. A víz mindig visszatér a nagy óceánba. Amikor végigmegyünk a Nagy Vízkörforgáson, mindig visszatérünk ide. Ha el is válunk, előbb- utóbb úgyis találkozunk.

Ettől a naptól kezdve Kis Csepp alig várta, hogy a Nap felmelegítse, és az égbe küldje. Mindig izgatott volt, annyira része akart lenni a Nagy Vízkörforgásnak. Kis Cseppnek ezek után még nagyon sok kalandja volt, a Nagy Vízkörforgásban!

További hasznos tudnivalók a vízről kicsiknek és nagyoknak ( az egész családnak): 

Az aranyfonók
Állati barátságok

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://titihajnalka.eu/