Állati barátságok

Owen a víziló és Mzi, a teknős 

 A szökőár, amely Owent, a kis vízilovat a tengerbe vitte, elválasztotta őt a szüleitől. Miután a vadőrök megtalálták, egy állat menedékbe vitték, a kenyai Mombasába. Owen gondozói úgy döntöttek, hogy megoszthatja élőhelyét egy öreg, Mzi nevű teknőssel. Owen úgy kezdett viselkedni a férfi teknőssel, mintha az anyja lenne. Együtt fürödtek és együtt aludtak. Owen mindig megvédte az öreg teknőst és szeretettel nyalogatta az arcát. A barátság egészen addig tartott, amíg Owen meg nem nőtt és elvitték, hogy bemutassák más vízilovaknak.

Libamama és a szarvasfiú 

 Egy kanadai liba, igencsak furcsa helyet választott a tojásai keltetésére , egészen pontosan a New York állambeli Buffalo város temetőjét. Tény, hogy a temetők általában nyugodtak és csendesek, így zavartalanul költhette a kicsinyeit. Azonban egy kanadai szarvas úgy vélte, hogy a temető mégsem olyan biztonságos, így gondozásába vette a tollas anyát. Más szavakkal, amíg a liba a tojásait keltette, a szarvas őrizte a fészkét, és senkit sem engedett a közelébe. Mondhatni úgy viselkedett, mint egy szerető apa.

Ez a furcsa viselkedés három hétig tartott, azaz addig, amíg a kislibák kikeltek. Amint libamama elkezdett járni a gyerekeivel, a szarvas eltűnt az erdőben, miután jól elvégezte a munkáját.

Temba a kiselefánt és Albert, a juh 

 Temba a kiselefánt nagyon kicsi volt még, amikor az anyja meghalt. A kis árvát a vadőrök megtalálták és megmentették, akik azonnal a dél-afrikai Shamwari természetvédelmi területre szállították.  Mivel az elefántok társas állatok, egy Albert nevű juhot helyeztek el mellé a karámba, hogy Tembe ne érezze magát magányosnak és valakivel barátkozhasson.

Eleinte az Temba egyszerűen csak üldözte szegényt, ám végül nagyon összeszoktak és nagyon kötődtek egymáshoz. Amikor eljött az idő, hogy Tembát szabadon engedjék, Albertet elvitték tőle, és Dél-Afrika tipikusabb állatainak társaságába helyezték. 

Coco, a gorilla és a cica 

Coco, a gorilla a világ legjobban tanulmányozott főemlősének számít. Coco beszéli az amerikai jelbeszédet, tehát ezen keresztül kommunkál az emberekkel. Egy alkalommal arra kérte a gondozóit, hogy szerezzenek neki egy cicát.  Coco nagyon vigyázott a kiscicára, úgy bánt vele, mintha a kölyke lenne. Egy szomorú napon azonban elgázolta a kiscicát egy autó. A gorilla gyászolta a kismacskátt, és depressziós állapotát leíró jeleket használt. Azóta még több háziállatot kapott.

Vidra és kutya 

Amikor a bébi tengeri vidrát elhagyottan találták egy walesi építkezésen, egy természetvédelmi területre vitték, ahol etették és gyógyították. Néhány hónappal később a gondozói úgy döntöttek, hogy barátra van szüksége, hogy fáradhatatlan energiája ne pazarololódjon el.

Mivel a vidrát nagyon kíváncsinak tekintik, a kölyökkutyákat ideális társnak könyvelték el számukra. Ennek eredményeként a vidrát megismertették a nyolc hónapos Labrador Mollyval, ők pedig attól kezdve együtt játszottak, míg a vidra megtanult úszni. Ezután ugyanis szabadon engedik a vadonba.
 

Mózes, a holló és Cassie, a cica 

Egyszer Massachusettsben egy cica betévedt egy családhoz, amely rendkívüli stresszhelyzetet jelentett neki. Eleinte attól tartottak, hogy a kiscica esetleg nem marad életben, de hamarosan észrevették, hogy a cicának egy különleges ápolónője van. A családtagok megfigyelték, hogy a varjú férgeket hozott neki, és megóvta minden lehetséges veszélytől a kismacskát.

A Mózesnek nevezett holló és a Cassie nevű cica internetes csillagokká váltak, miután a Collitos család közzétette a közös videójukat a YouTube-on. A hollókról ismert, hogy nagyon okos madarak és élvezik a társadalmi interakciót. Az , hogy Mózes miért választotta Cassie-t, továbbra is rejtély, de barátságuk akár a gyermekek könyvének alapjául is szolgálhatna.

Tigris, medve, oroszlán barátság 

 Noha a listán szereplő állatok közötti barátság, legtöbb esete baleset eredménye, addig ez a szokatlan barátság a tigris, az oroszlán és a medve között egy drogbáró otthonában barátkozott össze. Egy rendőrségi támadás során kerültek ki kivitték a házból. A kölyköket egy állat menhelyen helyezték el, ahol továbbra is együtt tartották őket, annak ellenére, hogy mindhárom állat agresszív jellege ismert.

Mostanra mind felnőttek, de továbbra is együtt játszanak, és éjszaka ugyanazon faháztető alatt alszanak. Az állatok státusszimbólumokként a potenciális tulajdonos kezében voltak. Egyes szakértők úgy vélik, hogy az Egyesült Államokban több mint 5000 tigris él magánszemélyek tulajdonában, ami több, mint a vadonban fennmaradó mennyiség.

Kutya és capybara 

 A capybara a legnagyobb rágcsáló a világon. Óriási tengerimalacok, csoportokban élnek, és szülőföldjük Dél-Amerika. A szóbanforgó két állatot egyidejűleg mentették meg egy perui táborhelyen: egy Charlie nevű capybarát és egy Pacho nevű kutyát. Mielőtt megmentették, Charlie-t háziállatként tartották egy helyi család házában.A capybara, annak ellenére, hogy nagyon aranyos, nem túl jó háziállat, ezért a megmentői úgy döntöttek, hogy Charlie-t szabadon engedték. Charlie azonban állandóan visszatért a házba Pachohoz. Manapság Pacho és Charlie elválaszthatatlanok. Ha Charlie túl mélyen úszik, amikor ketten úsznak, akkor Pacho megmenti őt, Charlie pedig gyakran megtisztítja az ételeket, hogy megossza azt Pacho-val. 

Orángután és kutya barátság 

Suria orangutánt és Roscoe kutyát együtt nevelték fel Dél-Karolina szentélyében. Akkor találkoztak, amikor Suria észrevette a hajléktalan Roscoe-t, aki más kutyákkal vándorolt. A gondozók úgy döntöttek, hogy magukhoz veszik a kutyát, és megengedték neki, hogy az idejét Surival töltse. 

Az orangutánok nagyon okosak, és nem szeretik a magányt. Suria pórázon vitte sétálni a kutyát és ők is szívesen úsztak együtt. A „pár" még egy elefánt hátán is lovagolt, aki szintén a menhelyen él. Az állatvilág e két képviselőjéről könyvet is írtak, amelynek bevételét a közös otthonuk megteremtésére tervezik befektetni.

Kígyó és hörcsög  

Sok országban tilos az élő gerinces állatokkal etetni a háziállatokat. Japánban azonban megengedett a kígyók etetése élő rágcsálókkal. Egy Tokiói állatkertben ezt a hörcsögöt egy terariumba helyezték egy Aochan nevű kígyó számára, amely megtagadta a fagyasztott patkányok evését. Aochannak, a kígyó, aki amúgy nagyon szereti a rágcsálókat, úgy tűnik, mégsem kell a hörcsög, mert egyedül hagyta a felkínált ételt.

 A hörcsög nyilvánvalóan nem fél az új barátjától és gyakran alszik vele. A gondozók először azt gondolták, hogy valami nincs rendben a kígyóval, vagy hogy később megeszi a hörcsögöt, ám az állatok barátok lettek és több hónapig nem választották el őket. Az állatkert helyi vonzerejévé váltak, és a boldogságban éltek egymás mellett. A hörcsögöt Gohannak nevezték, ami "élelmet" jelent.

 Forrás: hu.icreb.org

Kis Csepp kalandjai
Kis éji mese, egy hópehelyről

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://titihajnalka.eu/