Shuka Vana, az indiai madárparadicsom

 Shuka Vana, az indiai madárparadicsom

 A másfél hektáros területen elterülő, átjárható madárház, a Shuka Vana a kiterjedt Sri Ganapathy Sachchidananda Ashrama belsejében található.

Ebben a gyönyörű 60 méter magas" madárházban" kivételes papagájok és más fajok röpködnek, nevezetesen  468 madárfaj, egyszer-egyszer lecsapva egy-egy falat finomság után, amit a látogatók kínálnak nekik.

- Néhány madár közülük, a való életben soha nem kerül az ember közelébe, ezért meglepő, hogy itt félelem nélkül közelítik meg a látogatókat. A madarak tudják, hogy biztonságos helyen vannak, itt soha senki nem bántja őket. "- mondja Ganapathi Sachchidananda Swami, a hely fejlesztője.

Shuka Vana eljutott a Guinness-világrekordig, mivel a világon ez az egy olyan madárház , amely a legtöbb madárfajjal büszkélkedhet. Az igazolást idén májusban adták át a szváminak. A madárfélék óriási sokféleségével és 2200 egyedi madarával, a faj oktatási központtá nőtte ki magát.

Kék jácint ara / Kép: pixabay

 Shuka Vana rehabilitációs központként indult, állat-egészségügyi ellátást és menedéket nyújtott a sérült és gyengélkedő madaraknak, míg végül otthonukká vált.

- Néhány éve az aszramnál találtam néhány beteg madarat, és egzotikus fajoknak találtam őket. Állatorvosok segítségével meggyógyultak, és mivel ezek a madarak segítség nélkül nem tudtak túlélni, úgy döntöttünk, hogy az aszramnál tartjuk őket. "- mondja a szvámi.

Követői fokozatosan egzotikus madarakat kezdtek ajándékozni neki. Így a szám néhány tucatról néhány százra, majd több mint 2000 madárra nőtt Dél-Amerikából, Indonéziából, Ausztráliából, a Salamon-szigetekről és a Fülöp-szigetekről is érkeztek példányok. E madarak közül néhányat hívei megmentettek Mumbaiból és Delhiből is, ahol a gazdáik elhanyagolták őket.

Srilakshmi, a Shuka Vana képzett madárgondozója azt mondja: „A karanténidőszak után a madarakat áthelyezik az aszram madárgondozó központjába, és miután meggyógyulnak, a parkba költöznek. Ha a madarak nem képesek repülni, akkor a központban állandóan gondozzák őket. "

A központ a legkorszerűbb: röntgengéppel, műtővel, DNS-laboratóriummal, vérvizsgálati létesítménnyel és a fertőzött madarakat elszigetelő egységgel van felszerelve. Az állatorvosok naponta kétszer látogatják meg őket, van még egy „játék részleg" is, ahol minden gyógyuló madár fajátékokat kap. Ételük ugyanolyan kiterjedt: gyümölcsök, hajtások, zöldségek, diófélék, csemegekukorica és cukornád.

Nem csoda, hogy egy Fülöp-szigeteki természetvédelmi központ éppen a madárháznak ajándékozta a veszélyeztetett kék jácint-arák markáns párját.

Kép: indianexpress.com
Kép: indianexpress.com

 A szvámi az ókori indiai szövegekre hivatkozva azt állítja, hogy a papagájok képesek láthatatlan spirituális dimenziókba utazni, és alapvető "táplálékot" közvetíteni az elhunyt emberi lelkeknek.

"A papagájok nemcsak az emberi beszéd és dalok utánzására képesek, hanem úgy gondolják, hogy ezek jelentik az ember számára a kommunikáció területeire tett kezdeti forrást" - teszi hozzá a honlapon. 

Ezeket a madárlényeket nemcsak gondozza, hanem ki is képezi.

Meg kell azonban jegyezni, hogy nem ez az egyetlen világrekord amivel büszkélkedhet, már 8 Guinness-világrekord címmel rendelkezik! Eredményei között szerepel - a legnagyobb hindu smriti,  és a bonsai fák legnagyobb megjelenítése is.

2016-ban rekordszámú bonsai fának adott otthont a Nemzetközi Bonsai Konferencián és Kiállításon aszramjában, amely 2649 termesztett növényből állt.

MESÉLŐ TERMÉSZET - mesekönyv
Kitalálós kifestő

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://titihajnalka.eu/