A repülő róka, avagy a pteropus

Kép: www.vle.lt/Portals

 A repülő róka, avagy a pteropus

Ma egy különleges állattal ismertetlek meg titeket. A neve sokat elárul , hiszen a repülő róka a világ legnagyobb denevére.  A Dél-Amerikában, és Ázsiában élő egyedek gyümölcsevőek. Egyes tudósok azt állítják, hogy nem is denevérfajhoz, hanem inkább valami ősi majomfajhoz tartoznak ezek a gigantikusnak minősülő repülő emlősök. 

 A repülőkutyafélék családjából a Pteropus nemen belül találhatóak a legnagyobb fajok. A Pteropus vampyrus fajcsoport tagjai a legnagyobbak. Közülük a legnagyobb faj az óriás repülőkutya vagy kalong (Pteropus vampyrus), melynek szárnyfesztávolsága elérheti a 183 centimétert is, súlya pedig az 1,5 kilogrammot.

  Nem sokkal kisebb faj az indiai repülőkutya(Pteropus giganteus) sem, hiszen ennek szárnyfesztávolsága is megvan másfél méter. Szárnymembránjuk hosszú és széles. A nembe sorolt fajok közül egyiknek sincs farka. Nevüket a kutyákra vagy rókákra emlékeztető pofájuk alapján kapták.

Számunkra igen ijesztő is ez a bizarr teremtmény, de a repülő róka hazájában a lányok megtiszteltetésnek veszik, ha megfoghatnak egy ilyen " félelmetes" lényt. / Kép: erdekesvilag.hu
Az Észak- Yungas út, avagy a Halál útja
Barát dal

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://titihajnalka.eu/