Simai Mihály: A félszárnyú tündérek völgye

Simai Mihály 1935. augusztus 14- én született Meggyesházán , édesapja, Simai Mihály kereskedő, édesanyja, Konecsni Mária háztartásbeli volt. Családja anyai ágon evangélikus, apai ágon katolikus.

Simai Mihály már gyermekkorában kezdett verseket írni,  első kötete a virradat vitorlái 1962- ben jelent meg . Versei az életöröm, a szépség és igazság keresésének jegyében születtek. „Számomra József Attila költészete jelenti a teljességet, azt a tiszta muzsikát, amelyhez hasonlót ma nagyon sokan közösen szeretnénk hallatni. Mint egy ilyen alkotó közösség tagja szeretnék én is verselni, a magam módján a legtöbbet tenni azért, hogy soha ne hallgasson el a dal, az igazság dicsérete" ‒ nyilatkozta 1976- ban Simai.

1976-tól kezdve számos ifjúsági regénye és gyermekkönyve jelent meg. Regényeiben klasszikus mesemotívumok keverednek a 20. századi technika és fantázia vívmányaival. Simai Mihály a gyermeki érzés és gondolkodásmód jó ismerője, könyveit humánum, derű, játékosság, humor és csillogó ötletparádé jellemzi.

Tartalom:

Pepitó, a varázsírógép, már három éve egy szénapadláson „darvadozik", amikor végre az Ezeréves Teknős közreműködésével Nikiapacs keze ügyébe kerül. S valahányszor a kisfiú leüti a billentyűket, mindannyiszor egy fergeteges kaland veszi kezdetét. Nikiapacs ugyan végül kifogy a varázslatokból, ám további kalandokat ígér Smigura Valentin vagy a verekedő rongyszőnyeg vagy a kedves kis félszárnyú tündér, no meg Bummbeletádé, a füstölgő fejű, gonosz sárkány. Simai Mihály olvasói ezúttal sem csalódnak: az író hol fergeteges, hol szelídebb, groteszk humora, mélységesen humánus érzésvilága, bravúros nyelvi leleményei igazi olvasmányélményt nyújtanak. A szöveget Irsa Katalin pompás, ötletgazdag rajzai kísérik.

A mese meghallgatásához kattints ide: A félszárnyú tündérek völgye

Ölelj át most Óvónéni!
Tudtad- e, hogy fakúszó kenguruk is léteznek?
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://titihajnalka.eu/