Az elefántok és a kisegerek

Kép: www.kidsgen.com

 Más népek meséi: Az elefántok és a kisegerek

 Valamikor régen, volt egy falu, amit egy erős földrengés elpusztított. Összeomlott házakat és szétrombolt utakat lehetett látni mindenütt.  A falu teljes romokban hevert. A falusiak elhagyták a házaikat, és egy közeli faluban telepedtek le. Az elnéptelenedett romos házakba pedig egerek költöztek. Hamarosan a számuk ezerre, majd millióra nőtt.

A romos falu közelében volt egy nagy tó. Egy elefántcsorda látogatott ide naponta, hogy szomjukat oltsák. Az elefántoknak, hogy a tóhoz jussanak, át kellett haladniuk a falu romjain. Ilyenkor az elefántok több száz egeret tapostak el akarva, akaratlanul. Ez nagyon elszomorította az egereket. 

Hogy megoldást találjanak erre a " hatalmas"  problémára, az egerek gyűlést tartottak. Ott aztán hosszú órákig tartó megbeszélés után, úgy döntöttek, hogy az elefántok királyával kell közösen megoldást találni. Így aztán egerek királya felkereste az elefántok királyát, és így szólt hozzá: 

- Felséges király, a falu romjaiban élünk, de bármikor az állományod végig sétál a falun, alattvalóim ezrei taposódnak halálra, csordád hatalmas lábai alatt. Kérlek változtassatok útvonalat! Ha így teszel  megígérjük, hogy segítünk bármelyikőtöknek, bármikor, amikor csak szüksége van rá. 

Ezt hallva az elefántok királya felnevetett. 

- Ti patkányok, olyan aprók vagytok, hogy is tudnátok bármiféle segítséget nyújtani az olyan óriásoknak, mint mi? Viszont szívesen megtesszük, hogy megváltoztatjuk az útvonalunkat  a tóhoz, hogy biztonságosabbá tegyük az otthonotokat.

 Az egerek királya megköszönte a királyelefántnak, és hazatért.

Egyszer aztán a közeli királyság királya úgy gondolta, megnöveli a seregében az elefántok számát. Megparancsolta katonáinak, hogy több elefántot is fogjanak be erre a célra.

A király katonái meglátták épp ezt a csordát, és erős hálót tettek az elefántok köré. Az elefántok csapdába estek. Keményen küzdöttek, hogy kiszabadítsák magukat, de hiába.

És akkor, az elefántok királya felidézte az egerek királyának ígéretét, aki korábban arról beszélt, hogy szükség esetén segítenek az elefántoknak. Ezért hangosan trombitált, hogy így jelezzen az egerek királyának. Meghallotta az egerek királya az elefántok királyának a hangját, és rögvest rohant a híveivel együtt az állomány megmentésére. Ott találták az elefántokat egy vastag hálóban rekedve.

Az egerek ráálltak a feladatra. Több ezer ponton szétrágták a vastag hálót, ami annyira lazává tette, hogy az elefántok szét tudták szaggatni mindet és kiszabadultak. 

Az elefántok megköszönték az apró egereknek a nagy segítséget, és örök barátságot igértek nekik.

MESEBOLYGÓ LAPOZGATÓ NYÁR 2021
Melyik állatnak a legnagyobb a szája?

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://titihajnalka.eu/