Elkelt az elképesztő luxusbunker 18 millió dollárért

Kép: lh3.googleusercontent.com

 Elkelt az elképesztő luxusbunker 18 millió dollárért

 Az 1950-es évek elején a Szovjetunió és az Egyesült Államok közötti hidegháború lassan, de folyamatosan elérte a csúcspontját. A második világháború csak néhány évvel ezelőtt fejeződött be, de a "keleti blokk" és a "nyugat" legalábbis közvetetten összecsaptak a Koreai-félszigeten. Hirosima és Nagasaki megmutatta a világnak a nukleáris fenyegetés borzalmait. A Szovjetunió és az Egyesült Államok tudósai lázasan dolgoztak az egyre újabb és erősebb nukleáris robbanóeszközökön.

A hidegháború alatt az Egyesült Államok kormánya országos szintű erőfeszítéseket indított állampolgárainak előkészítésére egy lehetséges termonukleáris háború esetére. A gyerekeket az iskolában arra tanították, hogy kacsázzanak íróasztalok alatt, mert úgy vélték állva jobban ki vannak téve a sugárzásnak. A családokat arra utasították, hogy építsenek lerakatokat, menhelyeket és tárolják az ételt. Sok amerikai iskolás gyermek hasonló nyakláncot viselt, mint a katonák, hogy atomtámadás után azonosítani tudják a testeket. Később egy másik bizarr kezdeményezést is előmozdítottak - tetoválás gyerekeknek és fiataloknak a vércsoportjukkal, mivel ezek az információk lehetővé teszik a gyors vérátömlesztést.

Az 1960-as évek közepére becslések szerint 200 000 menhely épült, de ez csak durva becslés. A pontos számokat nem tudni, mert „az emberek nem beszéltek."Egyes amerikaiak nagyon komolyan vették ezeket a javaslatokat. Közöttük volt Girard Brown (Jerry) Henderson üzletember is.

Henderson fényűző bunkert épített otthonában, Las Vegasban, 26 lábbal ( kb. 8 méter) a föld alatt. A föld alatti otthont úgy építették, hogy úszómedencékkel, szaunával, kerttel, szökőkutakkal, sőt egy mesterséges kőzetben rejtett barbecueval is felszerelték.

Kép: boredpanda.com
Girard B. „Jerry" Henderson

 Girard B. „Jerry" Henderson amerikai üzletvezető és jótékonysági szakember. Legjobban az Avon Products igazgatójaként és az Alexander Dawson Iskolák alapítójaként ismerték . Hendersont lenyűgözte a technológia, az oktatás, az innováció és úttörő erőfeszítéseket tett a kábeltelevízió, a föld alatti élet és a repülés területén. Megalapította az   „Underground World Homes" nevű társaságot a texasi építész, Jay Swayze mellett 1964-ben , majd a New York-i világkiállításon létrehozott egy „Why Live Underground" nevű kiállítást, hogy előmozdítsa a föld alatti élet fogalmát. Ezt az extravagáns földalatti Las Vegas-i rezidenciát az 1970-es években építette. Jerry a saját földalatti házában élt haláláig az 1983-ig. 

A föld felett egy szerény kétszintes külvárosi ház található. A szokatlanság egyetlen jele a légkondicionáló egységek nagy száma, amelyeket a földre helyeztek és amelyeket nagy sziklák csoportjai álcáznak. Egy másik sziklacsoport mögött egy gondosan elrejtett bejárat található, amelyből egy lift egy hatalmas alagsorba vezet.

Kép: boredpanda.com

 A föld alatti menhely egy két hálószobás ház, konyhával és fürdőszobával, valamint további szobákkal a vendégek számára. A háznak van egy tornáca, amely egy szép udvarra nyílik, ami körülöleli a házat mű fákkal és mű virágokkal. Az építmény   különböző pontjain a megvilágítás a napszakokat utánozza , ennek megfelelően a lámpákat tompítják vagy világítják. Éjszaka a mennyezeten csillagok vannak bekapcsolva. A teljes földalatti ház 5000 négyzetméternyi területen fekszik. Fel van szerelve az összes elképzelhető 1970-es kényelemmel.

Kép: boredpanda.com
Kép: boredpanda.com
Kép:www.amusingplanet.com
Kép:www.amusingplanet.com
Kép: boredpanda.com
Kép: www.amusingplanet.com
Cili és az ismeretlen tojáslakó
Kitalálós kifestő
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://titihajnalka.eu/