Az első luxusszálloda az űrben: az Aurora állomás

 Az első luxusszálloda az űrben: az Aurora állomás

 Az első teljesen moduláris űrállomás, amely valaha debütált, az Aurora Station az űrben az első luxushotelként fog működni. Az exkluzív szálloda egyszerre hat embert fogad, köztük a személyzet két tagját.

Az űrutazók 12 napos utazásuk során egy teljesen hiteles űrhajós élményben részesülnek, rendkívüli kalandokkal, személyenként 9,5 millió dollárért. Az Aurora állomás 2021 végén indul, és első vendégeit 2022-ben fogadja.

Az Aurora állomáson való tartózkodásuk alatt az utazók élvezhetik a zéró gravitációt, szabadon repülhetnek az Aurora állomáson, gyönyörködhetnek az ablakokon át eléjük táruló északi és a déli hajnalban, szülővárosuk felett szárnyalhatnak, részt vehetnek olyan kutatási kísérletekben, mint például az élelmiszer-termesztés az űrben (amelyet búcsú ajándékként hazavihetnek magukkal), élvezheti a virtuális valóság élményét, és nagy sebességű vezeték nélküli internet-hozzáférés útján tarthatják a kapcsolatot, akár élő közvetítéssel szeretteikkel. A világűrben az Aurora Station vendégei 200 mérföldnyire szárnyalnak a Föld felett, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Földre.

A szálloda 90 percenként kering a Föld körül, vagyis a fedélzeten tartózkodók 24 óránként átlagosan 16 napfelkeltét és naplementét láthatnak. 

Kép: mms.businesswire.com

 Az Orion Span szerint az Aurora Station névre keresztelt szálloda körülbelül akkora lesz, mint egy nagy magánrepülőgép kabinja, 5650 köbméter nyomás alatt álló területtel. 

A repülési terv előírja, hogy a modult 2021 végén indítsák el és első vendégeit 2022-ben fogadják.

A vendégek három hónapos repülés előtti képzésen vesznek részt, beleértve egy online tanúsító programot és egy személyes képzést, egy houstoni létesítményben. Ezután indítják őket az Aurora állomásra, hogy 12 napot töltsenek az űrben.

Minden esti ringatóban...
Kitalálós kifestő

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://titihajnalka.eu/