Épp testben épp lélek, vagy épp lélekben egészséges test?

A lelket sokan olyan kicsinek képzelik, ami alig 21 grammot tesz ki. Talán innen is ered az a mondás, hogy: épp testben épp lélek. Való igaz, hogy az egészséges testben, egészségesebb lélek él, de ez nem törvényszerű. Attól függ, mit értünk az épp lélek fogalmán.

A keleti kultúrákban a fizikai test ül a lélekben, annál is inkább, mivel sokkal hatalmasabb- való igaz nem mérlegen mérve. Az már tudományosan is igazolt, hogy a legtöbb betegség lelki eredetű. 

 Testi betegségeink intő jelek, melyek arról árulkodnak, hogy lelkünkben megszűnt a harmónia. Ha ismerjük az egyes tünetek lelki hátterét, gondolataink erejével ismét helyreállíthatjuk az egészségünkhöz szükséges egyensúlyt.

Minden lelki és szervi folyamat összeköttetésben áll az aggyal és ott történik azok koordinálása. Az agy kvázi a szervezetünk nagy számítógépe, melynek lelkünk a programozója, másfelől a test és a lélek is programozhatja közösen a számítógépet jól, vagy rosszul.

Ha egy negatív érzés kibillent minket az egyensúlyunkból, és ez az állapot tartósan fennáll, akkor a szervezetet átjáró energiák nem tudnak megfelelően áramlani. Elakadások, blokkok keletkeznek, amelyek szintjén az egyes szervekben, kezdetben kisebb funkciózavarok, később egyértelműen kimutatható betegségtünetek jelentkeznek.

Ahogy a tudat képes megbetegíteni a testet, ugyanúgy meg is tudja gyógyítani, ha megengedjük neki. A gondolat ereje segíthet visszanyerni egészségüket. Minden gyógyulás kulcsa a saját tudatunkban van. Tehát ne csak testünk ápolására fordítsunk hangsúlyt, törődjünk a lelkünkkel is!

Kitalálós kifestő
Platymma tweediei: A gyönyörű malajziai tűzcsiga

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://titihajnalka.eu/