A lélek útján: Az első lépések önmagad felé

Titi Hajnalka: Az első lépések önmagad felé 

 Egy fiatal pszichológus aki egy párizsi kórházban dolgozott úgy döntött, hogy elvégez egy kísérletet. Azt mondta a betegeknek, hogy minden nap legalább tízszer mondják el gondolatban vagy fennhangon a következő mondatot: "Minden nap egyre jobban érzem magam." Egy hónap elteltével erről az orvosról beszélt mindenki a kórházban, majd egész Párizsban. Furcsának tűnik de a betegek 30 nap múlva jobban érezték magukat.

Az egészségünk nagymértékben függ a lelki állapotunktól. Ma már senki sem kételkedik abban, hogy a fizikai és a pszichikai egészségünk szoros kapcsolatban vannak egymással. Az egyik legfontosabb pszichológiai törvény azt mondja, hogy a szerelem, a szeretet és a szimpátia kifejezése szavakkal, olyan mint egy energiaital a másik fél számára.

Az egyik legnagyobb problémánk a kéretlen gondolatok áradata, amelyek állandó jelleggel körbe- körbe járnak a fejünkben irányíthatatlanul, felzaklatva ezzel a békénket.

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy akaratlanul is folytonosan kavarognak a fejedben mindenféle zavaró gondolatok, legtöbbször negatív érzéseket kiváltva, ami aztán káros folyamatokat indít el a szervezetedben, melyek előbb- utóbb betegségeket okoznak. Ilyenek például: a kétkedés, ami azonnal ott terem, amint valaki rosszat mond rólunk, párunkról, vagy más szerettünkről. Ott van az aggódás, ami legtöbbször teljesen feleslegesen mardossa a gyomrunkat, vagy a különböző félelmek, a féltékenység, és még sorolhatnánk.

Elég csak bekapcsolnunk a televíziót s hallgatnunk a híreket, ahol elrettentőbbnél elrettentőbb beszámolókat árasztanak ránk, melyektől hogyan is tudnánk jól érezni magunkat? Márpedig ilyen negatív hangulatban csupa negatív energiát árasztasz a környezetedre, aminek a hatására viszonzásképpen elengedhetetlenül te is negatívumot kapsz.

Saját magunk tesszük tehát pokollá az életünket. Csakis rajtunk áll, hogy hagyjuk magunkat elsüllyedni az általunk kreált negatív valóságban, vagy megteremtjük magunkban és ezáltal magunk körül a lelki békét, vagyis a valós boldogságot. Napjainkban egyre több a lelki problémákból kialakuló panasz, ezért tanácsos azon legyünk, hogy örüljünk az életnek, akármilyen nehéz is!

Az egészségünk és az életünk attól függ ahogyan gondolkodunk. Amikor jó dolgokra gondolunk, akkor jó dolgok történnek, amikor rossz dolgokra gondolunk, akkor pedig rossz dolgok történnek velünk.

Amit érzel, azt magadhoz vonzod- mondják a spiritualitás tanítói. És ez valóban így is van. Ha sikerre vágysz és szeretetre, nem fogod megkapni depressziósan , magadba fordulva, szeretetet koldulva panaszkodás közben. Ellenben, ha mosolyogva, tele hittel és szeretettel indulsz neki a napnak, nem törődve a buktatókkal, és a rá szánt idővel, munkával, hidd el elérsz mindent, amit csak szeretnél!

Tehát első lépés: megtisztítani a gondolatainkat.

Hogy hogyan?

Kezd el figyelni magad. Amint felbukkan a rossz gondolat, cseréld ki egy jóra. Amint felbukkan egy másik, zavard el és hozz helyére ismét valami szépet, bármi legyen is az. Ha túl sok gondolat kavarog a fejedben, próbáld lassítani. Figyelj befelé és, mintha lassan beszélnél, kezd el a gondolataidat csendesíteni.

Lehet, hogy ma csak három rossz gondolatot sikerült kicserélned, de holnap már eggyel többet fogsz tudni, és így tovább. Ahogyan telik az idő szépen lassan letisztulnak a negatív gondolatok, érzések. Ne add fel! Mindenekelőtt pedig mosolyogj! Akkor is, ha éppen nincs okod rá. A mosoly olyan gyógyító folyamatokat indít el a szervezetben, amire éppen szükségünk van, ahhoz hogy elinduljunk a boldogsághoz vezető úton. Nagyon fontos, hogy ne gondoljunk rosszat senkiről, ne ítéljük el a körülöttünk élő embereket és ne bántsuk meg őket! A legfontosabb dolog pedig, hogy ne vegyük szívre az apró dolgokat, hiszen az egészségünk a legdrágább kincsünk!

Élj a jelenben! Meg kell tanulnod arra figyelni ami épp a jelenben zajlik. Sem a múltra, sem pedig a jövőre. Ha épp almát hámozol, akkor figyelj csak az almára: milyen szép, ahogyan leválik a héja s bukkan elő csoda fehér, zamatos belseje....aprítod, szépen lassan kivágod a magházat....

Hasonló gyakorlatokkal tanítsd magad a csendre. Csak akkor tudsz a jelenben élni, ha értelmedet bizonyos fokig uralod, ha le tudod csendesíteni ide- oda ugráló gondolataidat. Boldog pedig az életben csak a jelenben lehetsz. Ideje tehát megtanulni megélni a jelent!

A jelen összekapcsol a belső erőddel. Ha nem tervezel, a belső erő tervez helyetted. Ne aggódj hát, hogy mi lesz így a múlttal, vagy a jövővel, ha te nem rágódsz rajtuk! A belső erő jobb munkát végez nálad.

Segítségül bemutatunk egy videót Balogh Béla: A tudatalatti tíz parancsolata címmel. Hallgasd minden nap és segíti az életed kiteljesedését gátoló gondolatok átformálását! ( A társbevonzó részt csak egyedülállóknak ajánljuk.) 

Kitalálós kifestő
Az élet azt az arcát mutatja...

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://titihajnalka.eu/