A Bucsecs- hegység titkai ( 1. rész)

A bucegi-i Szfinx Kép: 3.bp.blogspot.com

 A Bucsecs- hegység titkai ( 1. rész)

Kép: wikipédia

A Bucsecs-hegység Erdély délkeleti peremén, Brassótól délre helyezkedik el, Prahova megye, Brassó megye és Dâmbovița megye határán. Az észak-dél irányú hegység határát keleten a Prahova-völgy, északon a Királykő-hegység, nyugaton a Leaota-hegység képezi. Télen és tavasszal gyakoriak itt a lavinák.

A Bucsecs-hegység területén elvégzett összes botanikai vizsgálat tükrözi a képviselt fajok és családok gazdagságát és sokféleségét, meghatározva mind a tűlevelű, mind a lombhullató erdőket és az alpesi réteket, alátámasztva ezzel a formák, társulások és tájak komplexumának megóvásának és védelmének szükségességét.

Sokan, akik ellátogattak már erre a helyre úgy tartják nem mindennapi energiaáramlás érzékeltek. Talán misztikusan hangzik de úgy vélik, ezen a helyen felerősödnek a pozitív energiák, mintha csak az addigi jó tulajdonságaik is még jobbá váltak volna. Számtalan legenda kelt életre ennek eredményeképpen, köztük az is, hogy  a Bucsecs--hegység maga egy energia piramis, mely bár láthatatlan az emberi szem számára, egyfajta védelmet nyújt a hegy körül, és  a feladata, őrizni a titkos tudást, amíg el nem érkezik az ideje, hogy napvilágra kerüljön. Mások úgy vélik  valamikor e csodálatos tájat olyan emberek lakták akik képesek voltak valahogyan alakítani az elemeket, pozitív értelemben , kizárólag a jót szolgálva. Természetesen az  idegen , földönkívüli elméletek is kivívták a maguk helyét a szóbeszédben , melyek szerint a hely az idegenek által használt energiaközpont volt.  E tekintetben számtalan legenda kering a helyiek között.

A Bucsecs- hegység egyik legtitokzatosabb eleme maga a Szfinx. Sokan próbálták megfejteni ennek a sziklaképződménynek az eredetét, de valamennyi elmélet megalkotásával csak még több rejtély született. A Szfinx közvetlen közelében található egy barlang, amely különleges energiái újabb rejtélyeket vetnek  fel. Ezek az energetikai rejtélyek vonzanak ide nagyon sok embert, akik szenvedélyesen érdeklődnek a téma iránt. Más pletykák szerint még mindig maradt itt uránbánya, amely a második világháború óta már nem működik.

Monument of Humanity, Peru / Kép: i.iheart.com

 A Bucsecs- hegység Szfinxje egy antropomorf megalit , amely 2216 m magasságban helyezkedik el. A Szfinx nevének eredete annak tulajdonítható, hogy az egyiptomi Szfinxre hasonlít, és kialakulását a szél eróziója okozta. Egy nagy kőtömbből áll, amely 8 méter magas és 12 méter széles. Sok történész úgy véli, hogy a nagy Szfinx Gizában tulajdonképpen a Bucsecs-i Szfinx  másolata. Ez az elmélet bizonyos hasonlóságokon alapszik, amelyek többé-kevésbé véletlenszerűek, ámde az a tény, hogy a Bucsecsben lévő Szfinx ugyanolyan magasságú, akár meg is erősítheti ezt az elképzelést.

Történelmi és misztikus szempontból a Szfinx a pelaszgi időkből származó legfelsőbb istenség ábrázolása. Emberi megjelenése a szuverenitás és a hatalom kifejezéséhez kapcsolódik, ezt bizonyítja az arányos arc, súlyos ajkak és a méltóságteljes áll. A pelaszgok , egy ókori nép volt, akik bár nem voltak ősei a görögöknek, időben megelőzték őket  Trákia, Thesszália, Kréta, az Égei - tenger  régiójában és az Adriai- tenger déli partvidékén. A görögök később általánosan használták a pelaszg kifejezést Görögország őslakosaira, függetlenül attól, hogy az őseik voltak-e, akik beolvadtak közéjük, vagy sem.

A gizai Szfinxhez való hasonlóság, valamint a hely legendái és történetei tették ezt a geológiai képződményt fontos turisztikai attrakcióvá.

 Daniel Ruzo ,  perui építész észrevette, hogy a Szfinx hasonlít , a Peruban található Marcahuasi- fennsíkon lévő úgynevezett „Monument of Humanity" sziklaképződményre. Az időhatárokon kívül létező helyként ismert Marcahuasi-kő-erdő méltóságteljesen 12 800 lábnyira emelkedik a világ fölé, a nyugati Andok-hegygerincen; a csendes-óceán partja mentén, Lima városában. A három mérföld hosszú, hegy ősi táját masszív faragott alakzatok, köztük ismeretlen emberi fajok kíváncsi másolatai és hosszú ideje kihalt állatok másai díszítik. A képek között megtalálhatók: a szárnyas szfinxek, elefántok, tevék és állatok képei, amelyek e kor és a kontinens számára ismeretlenek. Az Emberi Rajzok tizenhat faragott arca között, a hatalmas Emlékmű a leglátványosabb és legszembetűnőbb szerkezet, amely a tájat uralja. A sziklák által kivágott titokzatos formák sejtéseket, elméleteket és hipotéziseket hoztak létre, amelyek ezoterikus, metafizikai és parapszichológiai konstrukcióval rendelkeznek. 

Végül egy pszichés felfogásról beszélnek, sőt földönkívüli eredetről is ...

 2009-ben jelent meg a Transylvanian Sunrise (Erdélyi napfelkelte) című könyv, ami jelentős mértékben felrázta a paranormális kutató közösséget.  A szerző szerint 2002-ben a Pentagon műhold technológia segítségével egy anomáliát  ( szabály ellenes állapotot) fedezett fel az ősi szfinx alatt. 2003-ban a Bucsecs-hegység egy korábban ismeretlen területén, egy szigorúan titkos román hírszerző szolgálat, valamint amerikai és román tudósok, lenyűgöző felfedezést tettek, amely sok kutató szerint megváltoztathatja az emberiség történelmét.


Állítólag mélyen a föld alatt a romániai Bucsecs-hegységben egy rendkívül ősi civilizáció nyomaira bukkantak.A könyv a felfedezés eltitkolásával foglalkozik, ami megtörtént, és azon erőfeszítéssel, hogy annak előnyeit csak meghatározott céllal használják ki, távol tartva a társadalomtól. A következő részben a könyvben leírtakat taglalom.


 

Tavaszodó
Mesebolygó: Tavaszi lapozgató 2020

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://titihajnalka.eu/